Fuller, R. (2007). La comida en el mundo, Traducción: Teresa Telleches, Madrid: SM,. [16
pp.]. (ISBN: 978-84-675-1694-4).
Breve descripción do
formato e do contido:
O
libro La comida en el mundo é un
álbum ilustrado formado por dezaseis páxinas con encadernación en cartoné,
dirixido a nenos/as de seis anos cara adiante. Cá imaxe presente na cuberta, de
tapa dura e en cores chamativas para captar o interés do lector, podémonos
facer unha idea de que vai a obra. Nela, aparecen imaxes de nenos e nenas de
diferentes nacionalidades comendo a gastronomía típica do seu país
correspondente. Por iso, nós como docentes, debemos potenciar o respeto polas
diferentes culturas, razas, costumes, etc. Tamén está presente na cuberta o
título do álbum en letras grandes ent cor negra e o nome da autora, sobre un
fondo en cores amarelas e moradas. Na contracuberta, se nos mostran
ilustracións representativas do álbum e un breve resumo. As ilustracións
interiores son moi expresivas e manteñen a mesma gama de cores que as presentes
tanto na cuberta coma na contracuberta. O texto, sinxelo e claro, xunto as
fermosas ilustracións axudan ao neno/a a apreciar as similitudes e diferenzas
nas comidas típicas presentes en diferentes nacionalidades. No álbum, faise un
percorrido polas diversas gastronmías que podemos atopar ó longo do mundo:
Londres, India, Nigeria, Japón, México e Marruecos. Cada dobre páxina mostrase
a un neno ofrecendo a comida típica do seu país. Neste álbum ilustrado están
presentes pezas troqueleadas para que o neno/a coloque cada comida onde
corresponda seguindo os códigos de cores.
Potencialidades da obra: A
través deste álbum ilustrado podemos traballar diferentes aspectos pero
centrarémonos na diversidade cultural, xa que no libro aparecen nenos e nenas
pertencentes a distintas nacionalidades que nos mostran a gastronomía típica do
seu país. Como docentes debemos fomentar o respeto polas diferentes culturas,
razas, relixións, costumes, etc, valorando positivamente cada unha de elas.
Etiquetas: Multiculturalidade,
diversidade cultural, alimentación, comidas típicas.
Autoría: Prímulas. Sonia Álvarez García, Mónica Planet Márquez.
No hay comentarios:
Publicar un comentario